19 dec. 2007

Minuni pentru poporul răzvrătit....

"Fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la gânduri deşarte, şi inima lor fără pricepre s-a întunecat. S-au fălit că sunt înţelepţi şi au înebunit"
Romani 1: 21-22


Dumnezeu a făcut minuni pentru poporul Lui, deşi acesta nu-I era cu adevărat credincios.
Acest popor, ales de Dumnezeu, îşi "naştea" mereu noi idoli, cărora li se închinau şi le aduceau
tămâie ca ardere de tot.
Mă întreb acum, cum puteau ei să rămână atât de orbi şi cum putem noi, fiecare, să rămânem atât de orbiţi la minunile lui Dumnezeu, la grija Lui faţă de toate nevoile noastre, la scoaterea noastră din Egipul acestei lumi, la apele învolburate cărora El le porunceşte să nu se atinga de noi ca să ne înghită,....?
Poate credem că minunile lui Dumnezeu s-au terminat în trecut.... poate credem că minunile le pot vedea numai oamenii sfinţi....sau credem că Dumnezeu nu mai vrea să ne arate minunile Lui...
Vă pot spune cu siguranţă că ele nu s-au sfârşit, iar bunătăţile Domnului nu sunt la capăt, ci ele se înnoiesc în fiecare dimineaţa!!!
Iar Dumnezeu nu se schimbă, El este Acelaşi, ieri, azi şi-n veac!
El ne dă din binecuvântările Lui zilnic, indiferent dacă noi î-L iubim sau nu.

Avem şi noi o grămadă de idoli, cărora ne închinăm zilnic; ce-i pe care ni-i alegem noi să le aducem viaţa noastră, timpul nostru, ca jertfă; munca, banii, confortul, frumuseţea, faima, etc.
Cu toate acestea PreaBunul şi Milostivul nostru Dumnezeu nu poate să ne lipsească de minunile Sale. El are grija să nu ducem foame, să respirăm, să fim iubiţi, să putem mişca picioarele, să avem un acoperiş deasupra capului, şi câte alte minuni nu ne arată Cel de Sus, în ciuda faptului că nu-I mulţumim niciodată îndeajuns, dar să mai facem ceva ca să le merităm pe toate.
Dacă avem ochii sufletului deschişi pentru Dumnezeu, nu putem să nu vedem minunile Lui!
Ele sunt prezente astăzi, aşa cum erau prezente şi în zilele poporului Israel în timpul răzvrătirii lui.
Poporul Lui, a ales să-I răspundă la bunătatea lui Dumnezeu cu slujirea la idoli.
Tu cum alegi să-i răspunzi lui Dumnezeu?
Rămâi în continuare îndărătnic şi nemulţumitor pentru tot ce ai?
Te vei închina în continuare unor dumnezei streini, care nu te pot ajuta cu nimic?
Vei uita în continuare din ce robie egipteană te-a scos Domnul?
Te vei speria mai departe de valurile învolburate care sunt deasupra ta?

Vai... Dumnezeu aşteaptă măcar un semn de la tine, măcar un gest, măcar o dorinţă în inima ta, că ai dori să-I fii recunoscător, şi El este gata să te strângă duios la pieptul Lui, să te binecuvânte cu tot ce are mai drag pentru tine. Numai să vii, numai să nu mai fii indiferent şi inconştient de dragostea Lui fierbinte ce ţi-o poartă.
Însă în Iubirea Lui pentrutine, este mereu şi o dreaptă Judecată, mai dreaptă decât orice judecată omenească, căci fapta fiecăruia trebuie răsplătită. El nu se lasă batjocorit, ce vei semăna în viaţa ta, aceea vei şi culege!

"De te vei întoarce, Eu te voi aduce la starea cea dintâi şi vei sta înaintea feţei Mele; dacă tu vei deosebi lucrul de preţ de cel fără de preţ, vei fi ca gura Mea; şi nu te vei întoarce la ei, ci ei se vor întoarce la tine"
Ieremia 15:19

Niciun comentariu: