6 mar. 2008

Si tu iti doresti altceva?

De ceva timp încoace tot incerc sa mai scriu cate un articol, dar mereu ma opreste ceva si ma gandesc ca nu e ceea ce cauta lumea. S-au saturat cu totii de titluri frumoase si pompoase, si de o gramada de cuvinte care nu le raspunde deloc, sau prea general la problemele concrete prin care trec de obicei.
Sa presupunem de ex. ca esti o persoana cu multe probleme, nedumeriri, la scoala, la servici sau cel mai des, chiar in familie.
Daca esti un crestin care incerci sa traiesti cat de cat poruncile lui Dumnezeu si-L chemi in ajutor, poate iti este un pic mai usor decat altora sa treci prin tot felul de incercari si greutati. Dar si asa, crestini fiind, apelam de cele mai multe ori la Dumnezeu numai cand ne este greu. Cand ne este bine si avem de toate, de ce oare am avea nevoie de intervetia Lui, ca doar ne descurcam bine si cu mâniele noastre. Dar cand vine necazu.... cati nu fug si nu ingenuchiaza si striga la Dumnezeu sa-i scape, ca ei nu mai pot? Apropo sa stiti ca, chiar si ateii devin crestini la necaz, ca-s si ei oameni, nu? N-o sa vedeti niciodata vreun ateu intr-un avion care se prabuseste :)
Asa suntem noi fiintele astea umane; egoiste, rautacioase, ingamfate, etc.
Oare ce viata o mai fi si asta, sa stai numai cu capul in pamant, sa scurmi toata viata dupa viermi, iar deasupra capului tau sa te astepte mereu o cununa imparateasca, si un inel de fiu de imparat? Iar tie nici prin cap sa-ti dea sa ridici capul sa privesti in sus si sa primesti darul...

NU te-ai saturat tu omule sa fii unul care tot scormonesti prin gunoaie fara sa mai stii de ce?
In poruncile Imparatului gasesti viata! Tu, nu trebuie sa faci mai mult decat sa le cauti , sa le intelegi si sa le iubesti, apoi implinesti!
Suntem printre noi astia mai "sfinti" multi care ne laudam ca avem aceste porunci si le implinim. Dar cati dintre noi le traim cu bucurie? Cati le intelegem , la ce ne folosesc?
Tinerii nostri sunt asaltati cu tot felul de reguli, sa faci aia sa nu faci aia.... dar ei saracii pentru ca nu inteleg si de ce, trebuiesc toate astea , cred ca asa vor cei mai batrani sa faca, pentru ca asa vor ei.
Si uite asa fiecare isi creeaza o totala respingere fata de tot ce are in jurul sau, se inchide in gaoacea sa si nu mai reuseste sa simta nici o bucurie adevarata, decat doar din ce mai ciuguleste pe ici pe colo.

Oameni buni, exista o bucurie de a trai nespus de mare, la care ajung foarte putini dintre noi.
Cine sunt acei? Sunt oamenii care au cautat si au inteles rostul poruncilor ce le sunt date. Intelegand rostul lor, una cate una, abia atunci ajungi sa intelegi in ce gaoace ai stat pana acum.
Ceea ce vrea Dumnezeu de la noi, nu e nicidecum o ascultare oarba de cateva reguli, ca asa vrea El. NU! Trebuie sa descoperim singuri, intrebandu-ne; de ce oare sa fie buna porunca asta? Care ar fi avantajul sau binele pe care mi l-ar aduce ea. Iar daca nu vedeti nici un avantaj , nu va puneti imediat impotriva ei, caci s-ar putea s-o inteleti un pic mai tarziu. Ca nu avem cum sa le intelegem pe toate azi.

Si uite asa am ajuns la capat si ma rog ca aceste cateva cuvinte sa fie de un adevarat folos, care sa va ajute sa incepeti macar de cautati ceva mai mult decat pana acum.

Slavit sa fie Domnul!

Niciun comentariu: