24 ian. 2008

Tânăr drag!

Ne adresăm tocmai ţie, pentru că se spune tot mai mult că tu eşti viitorul Oastei Domnului şi în tine găsim speranţă şi nădejde pentru viitor.

Poate ai auzit de mai multe ori discuţii despre problemele de astăzi, şi nu numai de astăzi, ale Oastei Domnului. Dacă-ţi pasă cât de puţin, dacă provii dintr-o familie care l-a cunoscut pe Dumnezeu, aici în Oastea Domnului, dacă te consideri parte activă în aceasta Mişcare Sfântă, din Biserica noastră Ortodoxă, atunci acest mesaj este exact pentru tine, dragul nostru, frate tânăr!

Astăzi, poate mai mult ca niciodată Mişcarea de trezire duhovnicească, Oastea Domnului, are nevoie de luptători curajoşi şi uniţi în lupta împotriva duhurilor rele care stăpânesc pământul. Aceasta mişcare a făcut minunea Naşterii din Dumnezeu, a zeci de mii (poate sute de mii) de suflete, timp de peste 84 de ani, de la 1 ianuarie 1923. Cum s-a reuşit acest lucru? Dacă cercetăm bine scrierile înaintaşilor vedem Credinţă, Dragoste, Jertfă şi Unitate. Din păcate, astăzi aceste virtuţii par a fi înăbuşite, în cei mai mulţi dintre noi, de păcatele lumii moderne: comoditate, indiferenţă, răcirea dragostei de fraţi, slăbire în râvna Credinţei , etc.

Ne propunem o temă de meditaţie:

Îţi doresti tu, o Oaste a lui Dumnezeu unită în aceeaşi credinţă şi învăţătură, în aceeaşi luptă împotriva păcatului?


Dacă da, atunci trebuie să fii conştient, că dorinţa ta va pune legiuni întregi ale satanei să te facă să-ţi schimbi părerea, să te descurajeze, pentru că nu este deloc pe placul lui să piardă atâtea suflete din iad. Deci va fi o luptă! Nu va fi uşor! Dar nu descuraja!

Sfânta Scriptura ne spune că aceasta luptă a fost odată câştigată de Domnul Iisus prin jertfa de pe Gologota, atunci când a ales să moară pentru noi toţi, ca să putem avea Viaţă Veşnică!

Ai să întrebi acum, de ce mai trebuie să luptăm şi noi, dacă lupta a fost deja câştigată? O întrebare foarte bună!

Cu toate că a fost învins, satana nu a renunţat să lupte pentru fiecare în parte dintre sufletele oamenilor, el mereu încearcă să ademenească şi să înşele chiar şi pe oamenii lui Dumnezeu. Dar Sfânta Scriptură ne spune că noi, devenind una cu Hristos, suntem ca şi biruitori ai satanei, pentru că şi El a fost şi este biruitor. Părintele Iosif Trifa spune în „Ce este Oastea Domnului” că cel rău trebuie biruit a doua oară, de fiecare dintre noi! Avem de dus o luptă zilnică şi grea împotriva neîncetatelor ispite şi săgeţi ale celui rău, care ne apar în cale. Dar mângâierea şi bucuria noastră este că Îl avem ca sprijin pe Însuşi Împăratul Împăraţilor, Creatorul nostru, prin Duhul Sfânt.

Oastea Domnului, are nevoie de tine să intri şi tu în lupta aceasta, cu toata dragostea ta şi cu toată sinceritatea pe care o ai faţă de Dumnezeu!

Unitatea în luptă este esenţială. Din păcate, satana tocmai aici atacă cel mai mult Oastea lui Dumnezeu. Se ştie bine că prin dezbinare o armată slăbeşte în forţă. Dacă vrei să câştigi o luptă cu un duşman, dezbină-i armata în cel puţin două cete, iar ei, neînţelegându-se, nu peste mult timp, vor renunţa la luptă.

Sfânta Scriptură spune că dezbinarea între fraţi, certurile de partide, fapte ale firii pământeşti, sunt o urâciune în faţa lui Dumnezeu (Galateni 5:20, Proverbe 6:19). Şi asta ar trebui să ne pună pe gânduri... Dar pe lângă asta, vedem că suntem mult mai slabi atunci când luptăm unul împotriva altuia, în loc să luptăm împreună contra aceluiaşi potrivnic. Consumăm inutil energiile noastre pe nimicuri nedemne de numele de urmaşi ai lui Hristos...

Frate drag,

Eşti conştient că între ostaşii Domnului, astăzi, sunt multe lucruri care îi dezbină. Poate chiar tu nu eşti de acord cu unele lucruri. Dar gândeşte-te, dacă aceste divergenţe (pe care le poţi lămuri în timp, cu ajutorul rugăciunii către Dumnezeu şi atitudinii sinceră faţă de fraţi), merită să fie puse mai presus decât unitatea luptei Oastei Domnului!

Te chemăm astăzi la un DA! hotărât pentru Dumnezeu şi pentru lupta împreună împotriva păcatelor care dezbină Oastea Domnului, cea menită să nască încă(!) mii de suflete pentru Hristos!

Vrei să faci parte din planul distrugător al satanei sau vrei să fii un om al păcii?

Dacă alegi lupta duhovnicească, atunci fii pe placul Celui ce te-a înscris la Oaste, aşa cum spune Sf. Ap. Pavel, în Epistola către Timotei Cap. 2, versetul 4. Leapădă orgoliu tău, Eul tău, lasă indiferenţa şi dezbinarea! Nu mai fi în „altă tabără”, vino în “tabara lui Hristos” vino în „tabăra” Oastei Domului, cea care a fost de la început! Începe cu o hotărâre şi un legământ (sau reînnoieşte-l!) şi fii pildă aproapelui tău, în credincioşie, dragoste, jertfă şi unitate! Să lăsăm la o parte orgoliile pe care satana le-a stârnit între noi sau între părinţii noştri şi să ne unim în lupta duhovnicească, ca să câştigăm cât mai multe suflete scumpe pentru Veşnicie.

Nici unul dintre noi să nu se piardă! Aceasta e singura “unitate” pe care o dorim. Unitate sub steagul Oastei Domnului celei dintâi, în dragoste, în adevăr şi în învăţătura înaintaşilor! Aşa îi vom cinsti pe ei şi aşa ne facem vrednici de Lucrarea Sfântă şi de Împăraţia Cerurilor!

Scriam mai sus că cel rău va face tot ce-i stă în putere să te facă să-ţi schimbi hotărîrea de a-L sluji pe Domnul. Ascultă glasul Conştiinţei, vocea şi darul lui Dumnezeu în fiinţele noastre, roagă-te cu toată sinceritatea înaintea Domnului şi caută părtăşia şi îndrumarea fraţilor. Caută să începi să înţelegi şi să trăieşti ceea ce a vrut Părintele Iosif şi fratele Traian să facem, încă la începuturile acestei Mişcări. Caută să înţelegi rosturile ei şi puterea ei de Mântuire, prin Hristos Domnul nostru.

Nu va fi uşor, dar răsplata va fi mare, frate sau soră dragă! Bucuria noastră şi a înaintaşilor noştri
va fi însă deplină! Curaj, dragul nostru! Domnul să te însoţească şi să te întărească!

Sorin si Alina Tanase


Conştiinţa unităţii cu toţi fraţii tăi de-un gând
Să trăiască-n tine-aprinsă până inima bătând,

Pîinea ta, viaţa însăşi, jertfa pe-ale luptei c
ăi
Nu-s nimic pe lângă preţul unităţii cu ai tăi.

Pentru unitate luptă, rabdă şi jertfeşte tot,
Unitatea şi credinţa, toate-nving şi toate pot;

Fără ele nici izbândă, nici rodire, nici har nu-i;

Dumnezeu stă numai unde-i unitate între-ai Lui.

Nu-ţi permite-nvăţătură diferită de ai tăi,
Nici părere dezbinată, nici umblare pe-alte căi,
Nici cuvinte, nici prieteni, nici nimic din ce nu ţin
Fraţii tăi cu care una trebuie să fii deplin.

Pentru dragul unităţii luptă-te să ai oricând
Cu ai tăi acelaşi cuget, crez, şi inimă, şi gînd.
Dacă Dumnezeu aceeaşi cale v-a lăsat s-aveţi,
Conştiinţa părtăşiei să vă fie mai de preţ.

Traian Dorz

Niciun comentariu: