16 nov. 2010

Inima de piatră

Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.
Prov. 4:23
O, inimă de piatră, cât de greu poate ajunge Domnul la tine!
Cat de periculos este sa ai o inima de piatra. Aceasta a fost odata plina de viata, dar dezamagirile, durerile si greutatile , si mai ales neincrederea in Dumnezeu au transformat-o in piatra. Ea nu mai poate simti nici ce-i vorbeste Dumnezeu, nici asculta vreo mustrare, ea este plina de resentimente nerezolvate.


Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă,
ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte
Isaia 59:1-2

Cand ajungi sa ai o inima impietrita, e foarte greu si pentru Dumnezeu sa o inmoaie.
Vai de omul pentru care nu se roaga nimeni, atunci cand acesta ajunge intr-o astfel de stare. Daca se mai roaga cineva, tot este nadejde de scapare pentru sufletul cu inima de piatra.

Exista pacate in viata noastra de care suntem legati si nu ne putem desprinde de ele, poate nici nu vrem, iar acestea lucreaza la impietririea inimii noastre. Incetul cu incetul ne obisnuim cum ele, acestea devenind ceva normal pentru noi.

Cine îşi aduce aminte de certare apucă pe calea vieţii; dar cel ce uită mustrarea apucă pe căi greşite.
- Prov.10:17


Nepasarea fata de Dumnezeu si fata de semeni, este in stransa legatura cu manifestarile inimii impietrite. Daca esti un credincios, care odata ai trait inflacarat cu Domnul, iar acum satana te-a pus in banca ta, pentru ca din varii motive te-a facut sa crezi ca nu mai poti face voia lui Dumnezeu, esti inselat amarnic. Satan stie ce potential exista in tine, si te-a pus in banca ta, tocmai ca sa nu iti cunosti capacitatile cu care te-a inzestrat Dumnezeu.
Puterea este la Tatal din ceruri, daca El te trimite undeva, inseamnă ca stie potentialul tau, prin El. Ai sa poti sa arati slava Lui doar prin dragostea ta inflacarata.


O, inimă impietrita, daca nici acum nu te vezi in oglinda, si nu lasi sa se vada ceea ce constiinta iti arata, tu nu vei gusta niciodata din dulceata trairii cu Domnul. Nu vei cunoaste niciodata cat de mult valoreaza un curcubeu dupa o puternica furtuna, nu vei sti cat de dulce este mangaierea lui Dumnezeu dupa o lunga suferinta. Poate nu vei vedea niciodata cum cineva il afla pe Iisus si se naste la o viata noua, total diferita de cea veche datorita muncii si jertfei tale.

O inimă, inimioară... lasa vocea Duhului lui Dumnezeu sa-ti vorbeasca, asculta mustrarile, lasa-ti inima sa sangereze din nou de iubire, chiar daca asta ar insemna sa mai fie ranita din nou.
Daca inima sufera alaturi de Domnul, ea nu va putea niciodata sa se pietrifice.

Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El, şi copiii lui au un loc de adăpost la El.
- Prov. 14:26

Fii binecuvantat!

Niciun comentariu: