8 ian. 2010

Pe cine voi trimete?
a intrebat odinioara Domnul...

Câmpul de lucru al Împărăţiei lui Dumnezeu s-a lărgit. Cei 12 trimişi ai Domnului nu răzbesc, de aceea Domnul cheamă încă 70 de lucrători. Ei merg doi câte doi înaintea Lui, în toate cetăţile şi-n toate locurile pe unde avea El sa treacă.(...)

Astăzi cînd s-a apropiat timpul ca El să vină iaraşi, ucenicii Lui ar trebui să pornească din sat in sat, din oraş în oraş şi să vestească tuturor oamenilor şi acestei lumi rătăcite şi adormite marele eveniment al întoarcerii Lui din nou.(...)

Dar ucenicii de azi sunt atât de slabi şi neajutoraţi. De abia li se aude glasul ici-colo. Parcă au uitat cu totul de Stăpânul care i-a trimis.Somnul i-a cuprins amarnic pe atâţia şi atâţia dintre ei. Dar când trâmbiţa va suna, ce veţi face ucenicilor, care nu v-aţi făcut datoria?(...)

Un ucenic al Domnului nu poate fi un om liniştit, nepăsător şi iubitor de tihnă, atâta vreme cât un miliard de păgâni nu-L cunosc pe Hristos, iar pe altă parte , milioane de creştini au o viaţă nu tocmai depărtată de acelora, din pricina neştiinţei şi a păcatului în care se găsesc.
Porunca pe care ucenicii Domnului au primit-o este: "Mergeţi" "Lucraţi" " Vorbiţi".... " Nu tăceţi"....

"Nu putem să nu vorbim"
( Fapte 4,20; 5,29,32)

Misiunea de a propovădui Evanghelia nu era la început o "slujbă" ca oricare alta , pentru care omul se pregătea prin învăţătură şi şcoli. Nu! Ci atunci mărturisitorii, vestitorii, apostolii şi propovăduitorii Evangheliei erau mai ales din cei care L-au cunoscut pe Domnul Iisus.Erau sufletele care simţeau trebuinţa de a mărturisi ceea ce s-a petrecut cu ele însele, care nu puteau să nu mărturisească ceea ce au văzut cu ochii lor şi au auzit cu urechile lor.(....)

A cunoaşte adevărul şi a tacea este o laşitate.
A cunoaşte pe Domnul şi a nu-L mărturisi este un păcat.

Un astfel de om este acela care a ştiut voia stăpânului său şi a făcut ce este rău.... soarta lui va fi soarta făţarnicilor (Mt. 24, 48-51)
Adevăratul martor este ostaşul care nu se încurcă cu treburi lumeşti, şi aceasta pentru a face plăcere celui ce l-a inscris la oaste( 2 Tim. 2,4) El spune , vorbeşte, lucreaza şi stăruie , mărturiseşte fără încetare, ascultând de Mântuitorul său, de Duhul cel Sfânt, şi de nimeni
altul.(...)

....Ne pier fraţii! Înghiţiţi de valul lumii, iată-i se afundă în valuri!....

Câţi "tăciuni" aprinşi altă dată, abia mai fumegă azi, iar alţii s-au stins de tot... Câţi din cei ce mărturiseau pe Domnul şi vesteau Cuvântul Său azi nici nu mai citesc Biblia, iar ochii lor stinşi arată că ei nici nu se mai roagă.(...)

E nevoie de făclieri ai credinţei, de soli ai dragostei care să spună celor slabi de inimă " Fiţi tari şi nu vă temeţi!"
E nevoie de jertfitori care să se arunce în valuri, pentru măntuirea altora!

E trebuinţă de cei care sunt în stare să sufere pentru ca alţii să fie aduşi la viaţa, " nascuţi" prin durerea lor.


Frate, vei fi tu cel care se jertfeşte?
Sora, fi-vei tu aceea care, din iubire pentru cei de jos, vei face totul.


Pe cine voi trimete? a intrebat odinioara Domnul,
şi profetul Isaia a răspuns pe dată: " Iată-mă, trimite-mă,!" ( Isaia 6,8)


Trebuie câţiva "nebuni" mântuiţi, care să se aşeze sub cârmuirea Duhului Sfânt şi să plece la luptă!
Trebuie câţiva tineri şi bătrâni, care să jerfească şi să dea tot, sănătatea lor, timpul lor, banii lor, talentele lor, darurile lor şi viaţa lor pentru salvarea sufletelor, pentru Domnul Hristos.


Vei fi tu cititorule unul din aceştia?

Ascultă azi glasul Domnului! Stai în tăcere o clipă şi auzi ce-ţi grăieşte Duhul. Şi de auzi chemarea Lui nu te împotrivi! Supune-I-te!
Predă-te Lui şi porneşte singur sau în echipă la lucrul Împărăţiei lui Dumnezeu!


Veniţi voi, toţi care-L iubiţi pe Domnul, şi primiţi pecetea nebuniei lui Hristos!

"Gânduri Creştine" de Ioan Marini

Un comentariu:

Mira spunea...

Maine, 28 Ianuarie, se face o campanie pentru salvarea planetei noastre. Se emit doar ganduri pozitive, se spun rugaciuni , se aprind lumanari aduse ca ofranda planetei ….fiecare ce simte . Pace, Lumina si Iubire !!!