27 dec. 2010

Priveşte, gândeşte, împlineşte...

Pentru ce anume îţi dedici viata?
Cui ii daruiesti zi de zi gandurile tale?
Pentru cine îţi jertfeşti timplul tau?

Exista o delimitare clara in aceasta privinţa. Poti sa trăieşti cu gandul si cu fapta ta pentru Dumnezeu sau o poti face pentru lucruri trecatoare, lumeşti... servici, cariera, bani, hoby etc.

"Cel ce iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeste pe fiu sau pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine. Si cel ce nu-si ia crucea si nu-Mi urmeaza Mie nu este vrednic de Mine" (Matei 10, 37-38).

Cert este un singur lucru, poti sa traieşti toata viata
intr-o minciuna continua, crezand ca esti un slujitor al lui Dumnezeu, insa viata ta este impartita intre doi stapani, ceea ce este o utopie , căci "Nimeni nu poate spuji la doi stapani" Matei 6:24, sau poti incepe din aceasta clipa, sa cauti drumul cel adevarat, pe care sa paşeşti impreuna cu Dumnezeu, ţinându-te strâns de mâna Lui.

Semnele dupa care te poti orienta, este Dragostea slujitoare, jertfitoate, pentru aproapele tau. Acesta este singurul lucru pe care nu gresim daca traim, daca-l practicam. Dragostea intotdeauna te duce la Singurul Adevar, caci Dumnezeu nu este nimic altceva decât DRAGOSTE!

Iubeşte, iubeşte, iubeşte... si iarta, pentru ca toti suntem oameni si gresim, suntem supusi greselilor, dar nu te ierta pe tine atunci cand eşti prea comod, atunci cand esti prea bun cu tine insati, prea tolerant cu pacatele si greselile tale. Atunci nu te ierta, si plange-ti amarnic pacatul, pentru ca Dumnezeu este drept si nu poate ierta pe cineva care nu se pocaieste de fapta lui cu adevarat.

Traieşte pentru iubire, traieste pentru ca toti cei bolnavi sufleteste sa cunoasta Medicul Sfant, Mantuitorul lumii. Dedica viata ta in slujba lui Dumnezeu, oriune ai fi si oriunde te-ai duce. Căci pentru orice altceva daca traiesti, toate vor trece si nu va ramane nimic in urma lor, numai iubirea ta pentru Dumnezeu si pentru aproapele tau te va urma in vesnicia ta.


Trăieşte astazi, nu maine... trăeşte acum nu mai tarziu, căci timul nu ne apartine. Dumnezeu hotaraşte cand sa se opreasca timpul pentru noi toti. Si se poate opri chiar azi, chiar mai tarziu, numai El cunoaste.


Fii binecuvantat si binecuvinteaza pe altii prin viata ta!

Niciun comentariu: