26 dec. 2010


Mireasma Familiei

„Mulţămiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos, şi care răspîndeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui.

În adevăr, noi sîntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sînt pe calea mîntuirii şi printre cei ce sînt pe calea pierzării:

pentru aceştia, o mireasmă dela moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă dela viaţă spre viaţă. Şi cine este deajuns pentru aceste lucruri?

Căci noi nu stricăm Cuvîntul lui Dumnezeu, cum fac cei mai mulţi; ci vorbim cu inimă curată, din partea lui Dumnezeu, înaintea lui Dumnezeu, în Hristos.”

2 CORINTENI 2:14-17



Fiecare casa are un miros specific.De cum intri inauntru te izbeste un iz de mancare,de parfum,de odorizante.In alte case se poate simti un miros greu.Fiecare familie incearca sa de-a un miros placut caminului.Poti sa dai in caminul tau mireasma lui Cristos sau mireasma pacatului.a stricaciunii,a mortii. Mai jos avem cateva MIRODENII care pot da un miros placut caminului nostru :

AFECTIUNEA :Eeseni 5 :1-2

O fetita a fost intrebata o data :Ce este dragostea ? Raspunsul ei a fost : Dragostea este atunci cand doi se imbratiseaza si se saruta.

Sotul,sotia si copii trebuie sa simta afectiunea in camin.Ei trebuie sa se simta acceptati,doriti si iubiti .

Cum poti sa iti areti afectiunea fata de copii ?

Ii i-ei de mana si mergeti aproape unul de celalalt.Nu iti lasi niciodata nevasta in spate cu 3 metri fata de tine.Iti mai areti afectiunea fata de cei din familie si prin mangaieri.Este ceva foarte normal sa iti imbratisezi sotul,copii,sotia.Atingeti-va copii,sotia,sotul.Mangaiati-va.Fa-ti familia sa simta ca ii iubbesti asa cum sunt.Chiar daca nu sunt asa cum ti i-ai dorit iubeste- asa cum sunt.Fiecare din ei sunt unici. Psalmul 127 cu 3 spune ca fiii sunt o mostenire de la Domnul,sotul/sotia este darul lui Dumnezeu pentru noi.Nu exista perfectiune,fiecare are lipsuri dar si atunci asigurati-va familia ca este iubita de voi,si nu de altii.Faceti-va familia sa simta aceasta mirodenie care da o aroma placuta caminului.

RESPECTUL

Respectul este de doua feluri :cel pozitional(respectul care se cuvine) Efeseni 6 :1—3 din ceea ce suntem si respectul care se castiga din ceea ce suntem.Ce fel de exemplu ai fost pentru cei din familia ta ?Am castigat respectul ???

ORDINEA SI DISCIPLINA

Nu poti sa ai o casa in care sa ai haos.Ca sa ai o casa buna trebuie sa ai reguli.Lista trebuie sa fie scurta ca sa poata fi retinuta.Nu schimba regula jocului in timpul jcului.Ca sa ai ordine si disciplina trebuie sa trasezi responsabilitati.Nu dati totul de-a gata copiilor.Dumnezeu vrea ca noi sa functionam la capacitate maxima.Fiecare din familie are dreptul la opinii :atat sotul cat si sotia cat si copiii.Sunt si sotii abuzate emotional care nu au dreptul la opinii,au draptul doar la a lucra,a spala,a gati si a tacea.

VESELIA

Faceti-va loc la veselie in casele voastre.2 Corinteni 2 :3 este esential.Ioan 16 :21,17 :13 Trebuie sa te bucuri in primul rand ca il ai pe Dumnezeu.

LAUDA SI APRECIEREA

Fii gata sa iti lauzi copiii,sotia,sotul petru felul in care arata,gateste,face curatenie.

Cand ţi-ai laudat ultima data partenerul ??Oare se simt partenerii nostrii apreciati.Sa facem in asa fel ca atunci cand ne intoarcem acasa de undeva sa fim astepat cu drag….

Asa sa va binecuvanteze Domnul din Sion !


Preluat de pe www.femeiacredincioasa.wordpress.com



Niciun comentariu: