7 iun. 2009

Cu Domnul Nădejdii - Înainte!


Dragii mei fratiori şi surioare

Vă invit cu mare drag la o initiativa, care are drept scop sensibilizarea si intoarcerea pe o cale vie a celor pe care Dumnezeu i-a ingaduit să fie pentru o vreme in fruntea Oastei Domnului. Stiu ca exista multe nemultumiri in rundurile ostasilor de astazi, mai ales a ostasilor tineri, care inca nu s-au dezmeticit pentru ce anume trebuie sa lupte, pentru adevar sau pentru dragoste.
M-am gandit sa va propun, sa scrieti cateva randuri despre cum va imaginati voi Oastea Domnului, aşa cum trebuie ea să arate in fata lui Dumnezeu şi in fata oamenilor. Ce initinative ar trebui sa aiba, cum ar fi frumos sa arate relatia dintre fratii in varsta si cei tineri. Ce asteptari aveti de la Oastea Domnului.

Iar la urma de tot va rog sa scrieţi si ce anume ati putea oferi acestei Lucrari, ce ati vrea sa faceti, ca Oastea Domnului sa fie dupa cum o doreste Dumnezeu.


Să ne aducem aminte putin de ceea ce si-a dorit Parintele Iosif prin ea, de la inceput.
- Oastea Domnului are menirea sa trezeasca si sa aduca suflete la Mantuitorul Iisus Hristos, prin Aflarea, Trairea si Vestirea Evangheliei.
-Oastea Domnului este o declaratie de război sufletesc contra vrajmasului diavol, contra intunericului si contra rautatilor. Domnul este conducatorul Oastei!
-..Oastea Domnului pune apăsul pe renasterea cea sufleteasca la o viata noua cu Domnul, pe creşterea şi întărirea neîncetată in darul lui Dumnezeu pe dospirea vieţii cu aluatul Evangheliei .... fără de acestea, toate regulamentele si poruncile sunt " sarcini grele de purtat", sunt numai " spălarea blidelor pe dinafara", sunt "litera care omoară" pentru călipseşte din ea " Duhul care face viu" care dă omului dar şi putere să iasa din păcat.
-Oastea Domnului pune mare accent pe citirea si cunoasterea Bibliei. etc.
("Ce este oastea Domnului")

Sunt multe alte principii vii si ziditoare pe care le-a avut Păritele Iosif la inceputul acestei Lucrari. De aceea va invit sa descoperim impreuna, ce a fost odata Oastea Domnului, ce constatăm ca este astăzi, si cum ne-o dorim de fapt sa fie, dar mai ales cu ce suntem dispusi sa contribuim fiecare la mersul ei putenic Înainte!

Astept raspunsurile prin comentarii la acest articol.

Slavit sa fie Domnul!



7 comentarii:

Anonim spunea...

Slăvit să fie Domnul!

Eu îmi imaginez Oastea ca o forţă, ca o forţă "militantă" la fel de puternică ca armata Spartanilor din vremurile antice..Îmi imaginez o vreme când Oastea va fi cunoscută pe întreg teritoriul României şi nu numai, îmi imaginez o vreme când nu voi mai fi întrebată de colegi "ce fel de sectă mai este şi Oastea Domnului?".. îmi imaginez o vreme când Oastea va fi o realitate recunoscută şi cunoscută de toţi, şi clerici şi mireni..
Desigur că pentru a ajunge să vedem "mâine" în realitate tot ce ne imaginăm "astăzi" trebuie să muncim şi noi.
Cât despre relaţia dintre fraţii bătrâni si tineri..aici avem de recuperat mult teren. Eu cred că nu trebuie să ne aşteptăm ca primul pas să vină de la fraţii bătrâni pentru că ei pot fi mai sceptici, mai tăcuţi, unii chiar indiferenţi. Tot de la noi trebuie să vină iniţiativa pentru că tinerii sunt, prin definiţie, mai plini de iniţiativă şi mai plini de speranţe.

Legat de ce aş putea să fac EU pentru Oastea Domnului: asta e partea cea mai grea. Încă lucrez la acest capitol dar mi am propus să mă implic mai mult( ca mărturie stă acest comentariu pentru că de obicei preferam să stau pe margine şi DOAR să observ, să citesc, să meditez, dar să nu fac nimmic:) ). a venit vremea să facem ceva pentru că este nevoie de implicarea tinerilor. De exemplu, aş vrea ca anul acesta să mă implic în organizarea şi desfăşurarea unei tabere, dar nu ştiu prea bine care sunt opţiunile şi temele taberelor din anului 2009.
O zi binecuvântată în continuare.
Luiza N.

Alina Tanase spunea...

Luiza multumesc mult pentru mesaj. E foarte frumos ce ai scris.
Sigurul lucru frumos care ne mai ramane este sa ne punem in bratul Domnului si sa nadajduim in izbavizea Lui si in ridicarea noastra din mrejile rautatii.

Mai asteptam alte comentarii.

Slavit sa fie Domnul

sebi spunea...

Ne-ai incuiat alina cu integrama care ne-ai dat-o.
Greu de rezolvat aceasta problema...
Ce pot sa fac eu pentru Oastea Domnului...? Am incercat mai multe... nu prea a mers!
Poate as putea sa incerc in fiecare zi sa il multumesc pe Cel ce imi da soarele de fiecare data, si nu doar uneori.
E o dilema mare...
As putea sa ma ocup doar de lucrurile astea ''marunte'', si visele alea marete sa le las altora? Nu stiu....

Ce stiu exact e ca pentru Oastea domnilor nu am de gand sa mai misc un deget. M-am saturat!

Alina Tanase spunea...

Poti incepe de la premiza, "tot ce faceti sa faceti ca pentru Domnul!" poate asa ai reusi sa treci peste faptul ca Oastea cateodata e a domnilor.

Din experienta proprie iti marturisesc acest lucru. Numai asa am reusit sa trec peste multe norduri in gat, cum s-ar zice.

Pentru Domnul trebuie sa indurammulte si se merita!;)

Te imbratisez cu drag !

Slavit sa fie Domnul!

mistreanurodica spunea...

Cred ca ar trebui cu totii sa muncim mai mult in a ridica si a innobila oastea,nu numai sa vedem ceea ce fac sau nu fac ceilalti.Ar trebui sa ne intrebam ce am facut noi ca lucrurile sa fie altfel,asa cum ne-am dori noi sa fie.Oastea trebuie sa fie locul unde orice suflet cazut sa afle alinare si sprijin sufletesc.Sa putem sa-i ajutam pe cei in nevoi si totodata sa ne ajutam si pe noi caci de cele mai multe ori noi suntem cei cazuti...Ca sa se schimbe ceva in oastea domnului ar trebui sa ne pese mai mult de sufet decat de cele lucrurile lumesti si sa ne oferim mai mult in slujba LUI.CACI OASTEA E A LUI...

Alina Tanase spunea...

E foarte adeverat ce spui Rodica. Oastea Domnului isi pierde menirea daca noi ne gandim doar la noi si nu cautam sa le venim in ajutor si altora.
Multi cred ca s-ar simti c-an Raiul lui Dumnezeu daca in disperarea lor ar gasi iubire,acceptare si sprijin in fratii si surorile din Oaste.

Sa ne ajute Dumnezeu la aceasta, fiecare sa ne hotaram sa ajumat fara nici o conditie pe toti cei care au nevoie de ceea ce am amintit mai sus.

Unknown spunea...

Despre Oastea Domnului, fiecare om ce ajunge sa ia contact cu aceasta Lucrare,isi poate forma si apoi exprima o anumita parere care nu intotdeauna este si cea adevarat cuprinzatoare si reala.Pentru a intelege cu adevarat Oastea Domnului,trebuie sa te implici,sa traiesti, sa activezi experimentand modul de viata profund duhovniceasca de la Oaste, care se doreste a fi cat mai asemanator primilor crestini.Insa noi nu putem sti cu adevarat cum a fost viata primilor crestini,decat atunci cand suntem calauziti si invatati de Duhul ,caci El ne descopera, ne invata si ne calauzeste in viata de credinta,in consecinta ;spectatorii nu pot intelege cu adevarat o astfel de Lucrare nicicand, atata vreme cat raman doar spectatori si din pacate sunt f. multi spectatori la Oaste. Cat despre cei care se lupta sa traiasca viata de credinta potrivit invataturilor Sf. Scripturi,Sf. Biserici si Sfintilor Parinti,descoperite noua de catre Par. Iosif Trifa ,Fr. Traian Dorz si Fr. Marini Ioan,pot face acest lucru in masura in care au si cunostinta necesara si indestulatoare,ca potrivit cunostintei sa si caute sa traiasca in viata cotidiana si sa lupte pentru a deveni un bun ostas al lui Hristos.Continuand paralela intre viata primilor crestini si viata actuala a ostasilor,atunci cand dorim cu adevarat sa traim viata si modul de manifestare al primilor ostasi ai Domnului, parerile sunt impartite pentru ca fiecare cauta sa exprime modul si nivelul sau de intelegere potrivit cunostintelor si trairii sale,care nu intotdeauna corespunde cu Adevarul,fapt ce face pe multi sa se intrebe care este directia cea buna?aceea oficializanta,obedienta,ce seamana din ce in ce mai mult cu oastea lui Balan? directia centrifuga, modernista cu accente si exprimare ce copiaza sectarismul ce foloseste cuvinte sforaitoare si metode zis pedagogice subtile dar care lipsite de Duh nu duc la nici-un rezultat? sau linia: nici cu unii- nici cu altii,caci asa a fost Oastea inca de la inceput si sa trebuie sa ramana.Si daca cineva crede ca nu am dreptate sa urmareasca atent aceasta linie in scrierile Pr. Iosif, Fr. Traian,Fr.Marini,Fr. Moise si sa cerceteze cu atentie foile Oastei Domnului de la aparitia lor ,Lumina Satelor cu suplimentul Oastea Domnului, Isus Biruitorul, Familia Crestina si celelalte publicatii pana la interzicere.