19 mai 2009

După chipul şi asemănarea lui Dumnezeu...


Când poporul Israel asculta de Domnul, iar cineva indrăznea sa-i facă vreun rău, Dumnezeu sărea imediat în apărarea lor.

"Celce se atinge de voi, se atinge de lumina ochilor Mei"
Zaharia 2:8b

Dumnezeu simte durerea şi iubirea după copiii Lui mult mai adânc şi mai intens decat poate simti o mama. Da, cu siguranţa felul cum simtim noi se aseamănă foarte mult cu ceea ce simte şi Domnul!
De ce oare a vrut El să ne facă după chipul şi asemănarea Lui, in sentimente, în dorinţe, în chip?
Răspunsul la această întrebare cred că-l putem găsi tot la Tatăl:
- ca să Mă cunoaşteţi şi să înţelegeţi ce simt pentru voi, căci m-am săpat în chipul vostru
El este imprimat in fiinţa noastră, şi oricât nu am vrea să recunoştem noi acest lucru, aşa este.


Altfel ne-ar fi foarte greu să vorbim despre un Dumnezeu pe care nu-l putem nicicum inţelege.
Cei ce ajung să iubească cu "nebunia dragostei lui Dumnezeu", şi trăiesc şi experienţa respingerii totodată, numai aceia pot înţelege o părticică din ceea ce este El şi ce a făcut pentru noi...

Mai mult de atât, Domnul a dărut pe Unicul Său Fiu, pentru toţi acei care încă nu L-au cunoscut şi care încă Îl resping.

Chiar şi să nu fii mamă, că tot poţi simţi o durere cumplită în tine când nu eşti acceptat de alţii. Când vorbeşti cuiva şi nu eşti ascultat, când aştepţi pe cineva şi nu mai vine sau când baţi cuiva care nu-ţi deschide niciodată.

Cine vrea cu adevărat, poate înţelege ce vrea Dumnezeu de la el, pentru că toată viaţa noastră este după chipul şi asemănarea Lui.
Într-o zi, fiecare dintre noi Îi putem descoperi locul Lui din fiinta ce ne este data. Cât de mult dorim acest lucru? Depinde de noi.

Iar odata ce L-am descoperit, să-L iubim zi de zi , aşa cum iubim cel ma scump lucru, ori persoana din viaţa noastră, ba chiar mai mult decât toate acestea!

Slavit să fie Domnul!


Niciun comentariu: