18 sept. 2007

Racnetul necuratului


Se pare că în fiecare zi răcnetul satanei are din ce în ce mai mult efect asupra celor alesi de Dumnezeu. Cu siguranţă că urletul lui are efect asupra tuturor oamenilor, dar mai ales el caută să înghită pe acei ce vor să-şi dedice viaţa lui Dumnezeu. Aud tot mai des cum oameni, pe care toţi îi ştiu de credincioşi, cad în cele mai periculoase şi perfide capcane ale satanei. Familii care se destramă din cauza ofertelor lumeşti de emancipare, de pretenţii de drepturi, de înglodarea în datorii pe viaţă; copii şi părinţi tot mai plini de ură şi violenţă unii fată de alţii, toate apărând ca un rezultat al dorinţei fireşti de a deţine puterea, de afi cel mai mare şi mai cunoscut în lume. Dar oare de unde vine acesta dorinţă de slavă deşartă, dacă nu din ideile "fabuloase " ale satanei, leului care răcneşte din toate puterile pentru că se vede din ce în ce mai apropape de lupta finală. Problema cea mai gravă este că cel rău lucrează atât de subtil, încât aproape e imposibil să nu cazi măcar în una din capcanele lui. Ori in lacomie, ori în comoditate, ori în dorinţă de a te evidenţiacu ceva în lumea din jurul tău, ori în a-ţi cere anumite drepturi care ţi se pare că ţi se cuvin( dar aduceţi-vă aminte că plata păcatului nu este decât moartea, dar este vreun om fără păcat?), ori în capcana mulţumirii de sine, când crezi că ştii destule şi nu mai poţi să primeşti nici un sfat de la nimeni.
Vaaaiii, sunt atât de bine camuflate aceste capcane , încât e foarte uşor chiar şi pentru cei credincioşi sa cada in ele.
Dar, Dumnezeu ne-a promis că nu ne va părăsi nici o clipa , atăta timp cât ne ţinem aproape de El. Vegheaţi şi rugaţivă ca să nu cădeţi în vreo ispită. Să nu-l desconsideraţi pe satana, lupta lui pentru sufletul nostru trebuie luată foarte în serios. El nu ne este nici prieten, nici unul care aparent s-ar îngriji de noi, ci unul care răcneşte ca un leu să ne înghită atunci când vede că vrem să fim a lui Dumnezeu cu toată inima noastră.

Dacă nu te lupţi în fiecare clipă cu duşmanul tău de moarte, atunci el te va birui negreşit.
Ce alegi? să lupţi pană la sânge ca să te aperi, sau îl laşi să te biruie el?

Niciun comentariu: